Op de oppervlakkige laag ben ik mens en is mijn naam Raymond. Samen met mijn lieve vriendin Femke heb ik een zoon. Wij wonen met zijn 3’en in Spanje op een fantastische locatie in de bergen, dichtbij de Costa Blanca. Hier runnen we een klein en intiem retreat centrum, genaamd Casa Rico.

Bij Casa Rico help en leer ik mannen en vrouwen om het contact met hun eigen kern, lichaam, levensenergie en levenspad weer te herstellen. Simpelweg de weg weer terug vinden naar jezelf. Dit doe ik ook online.

Al mijn hele leven ben ik op zoek geweest om mijzelf te zijn in een wereld waar dit een uitdaging was. Ik stelde mijzelf en omgeving regelmatig vragen over de samenleving hoe wij die kende. Ik voelde dat het niet klikte met mij. Ik had een verlangen naar iets anders. Maar ik wist nooit wat. Door toch in deze samenleving te blijven functioneren ben ik langzaam met mijzelf vastgelopen. Ik kon mijn plek niet vinden. Ik leefde een traditioneel leven dat niet van mij was.

Op een bepaald punt moest ik beslissingen gaan nemen. Ik moest loslaten wat ik kende om te vinden wat ik zocht. Dit was een pijnlijke, lange en intense reis. Maar het heeft mij wel gebracht waar ik nu ben. Op mijn plek. En ik merk dat dit blijft verdiepen en veranderen zodat ik mijn plek hier op aarde steeds steviger kan innemen.

Vanaf deze plek kan ik zijn wie ik ben. Ik ben intuitief, lief, eerlijk, wijs, oprecht, confronterend, mezelf, ondernemend, creatief speels en serieus. Dit kan ik allemaal kwijt in het werken met mensen. In het werken met mensen is mijn talent om iemand in korte tijd volledig zichzelf te kunnen laten ervaren. Snel voel ik welke delen in de ander dit blokkeren en welke delen weggestopt zijn. Dit weer laten stromen en erbij halen brengt alles samen. Ik gebruik hierin coaching, gesprekken, opstellingen, lichaamswerk, intimiteit en massage. Alles draagt bij om de ander in het lichaam te brengen en te helpen herinneren en voelen.  Mijn wens voor mannen is dat ze in al hun rauwheid en eigenheid zichzelf kunnen zijn. Mijn wens voor vrouwen is dat ze in al hun sensualiteit en schoonheid zichzelf kunnen zijn. Dit probeer ik altijd aan te raken.

Daarnaast investeer ik mijn energie in Casa Rico. Casa Rico is onze woonplek. Hiernaast willen Femke en ik het een gezamenlijke en gedeelde plek maken waar mensen zich thuis voelen. Voor mensen uit Nederland, Spanje en in de toekomst andere landen. De plek heeft een veilige, aardende en rauwe energie. De perfecte locatie om jezelf te vinden en ervaren.

Kijk verder op mijn website naar mijn aanbod. Wil je meer over mij weten of voelen raad ik je mijn facebook pagina aan. Daar deel ik actief en kwetsbaar over mijn leven. Je bent welkom om een bericht te verzenden via het contactformulier of facebook.

‘Lieve Raymond, wat een fijn en verhelderend gesprek hebben wij gehad. Je bent een super fijne gesprekspartner en weet snel tot de kern te komen. Mijn diepgewortelde overtuiging kwam daardoor aan het licht die mij constant tegenhoud in alles wat ik doe. Super fijn om die te weten! Bedankt voor je liefde, wijsheid, eerlijkheid en oprechtheid.’

Masculinity

MASCULINITY With having a male guest here for a retreat last week I was able to feel again on the topic ‘masculinity’. He was reminding me of myself from years ago. Not on all aspects, but some. Specially the aspects of authenticity and emotional expression. I think that my own journey as man reflects our …

Masculinity Lees verder »