Ayahuasca deel 3

Yes, ik voel inspiratie te schrijven over mijn derde en laatste keer dat ik aan een Ayahuasca ceremonie deelnam. Interesse in de vorige twee verhalen? Check mijn vorige blogs hierover.

Deze keer was weer heel anders. Echt, alles was weer totaal anders. Het begon al met hoe het op mijn pad kwam. Al maanden voelde ik aan dat een keer psychedelica gebruiken geen kwaad kon. Niet om even lekker te trippen maar weer even terug te komen bij de essentie en simpelheid van het leven. Afgelopen maanden was er veel turbulentie in mijn leven. De reis door Spanje werd bruut onderbroken, ik werd ineens geen vader in maart maar wel aanstaande augustus en mijn relatie kreeg een heel nieuw jasje. Dan was er nog de vraag wat ik nu precies moet doen met mijn leven. De valkuil in deze fase was dat ik verstrikt raakte in mijn hoofd en het willen oplossen. Vandaar dat ik psychedelica geen kwaad kon. Ik dacht aan psychedelica omdat ik de mogelijkheid om truffels in Spanje te eten eenvoudiger schatte als Ayahuasca gebruiken, aangezien Ayahuasca naar mijn weten illegaal is in Spanje. Truffels kan je zelf nog regelen, Ayahuasca moet echt een aanbieder zijn.

Een maand geleden trok ik mij terug op een boerderij in de binnenlanden van Spanje. Om te voelen en ruimte in te nemen wat ik nu verder wilde. De 2e dag dat ik daar was had ik besloten om het niet op te zoeken maar volledig in overgave me over te geven aan het ritme van de boerderij. Ik was die dag totaal in het moment, had de grootste lol en was geen seconde bezig met mijn levensdoel. Die avond in bed had ik een berichtje van een vriend. Of ik toevallig zin had in een twee daags Ayahuasca ceremonie de week daarop in Spanje. Hij kon niet en iemand anders kon in zijn plaats. Drie keer raden waar de ceremonie was? In de gemeente waar ik toen verbleef. Deze toevalligheid kon niet meer op. Daarom zei ik direct JA.

De week daarop, onderweg naar de villa waar het allemaal zou gebeuren, was het alsof ik iets heel normaals ging doen. De vorige twee keer zat er een lading op. Nu was het alsof ik naar mijn yogaklasje ging ofzo. Ik was lekker op de fiets want ik was dichtbij. Het was in een enorme, ruime, grote, luxe villa bij een ontzettend leuk stel. De ceremonie ruimte was als in mijn dromen. Het was haast heilig. De eerste stap naar binnen durfde ik geeneens te praten. Er zouden twee ceremonies zijn, eentje vrijdag en eentje zaterdag.

De vrijdag ceremonie was rustig. Tranquilo. Mijn intentie was dat ik mezelf wilde zijn. Het was met 4 andere, in totaal dus met 5. Twee andere Nederlandse mannen en twee Zweedse dames. Eigenlijk had iedereen een vrij rustige reis. Inclusief ik zelf. De plant speelde met mij, voelde ik. Het bewaarde wat voor de volgende dag. De diepere, heftige stukken. Ik ervaarde de plant net als de vorige keer echt als spiritueel leraar. Zoveel wijsheid en zoveel duidelijkheid werd mij geschetst. Over mijn ontwikkelpunten als mens op dit moment, wat ik te doen heb en wat algemene wijsheid. Mijn ontwikkelpunten waren dat ik wel wat meer nederig mag zijn richting het leven en God. Te vaak vergeet ik hoe goed ik het heb en te vaak neem ik de credits van wat ik doe 100% op mij zelf. ‘Nee’, zei God. Het is een 50%/50%. Het is de Zon en de Maan die dag en nacht maken. Niet één van die twee. Je omgeving, het leven en ik helpen jou ook. Je kan niet alle credits nemen. Wat ik te doen had was simpel. Ik ben net als de plant zelf. Als mensen zich geven aan mij spiegel ik ze in hun stukken, spiegel ik ze de waarheid, zie ik ze voor wie ze echt zijn en wijs ze op een bullshit die ze daar van afhoud. Na een sessie of een meerdaags traject kunnen mensen weer vol groei naar huis! Zo ontleed tot de essentie klinkt het super simpel. In de avond in bed voelde ik trotsheid op mijzelf. Deze dingen, en al het andere wat langskwam maar ik nu niet benoem, was ik al op het spoor. Ik was hier al mee bezig en dit was niet nieuw voor me. Wat een verschil met voorgaande twee keren. Daar was het echt een openbaring, dit keer meer een bevestiging. Voor mij een diep besef dat ik op mijn pad zit en dat ik de plant niet ‘nodig’ heb.

De zaterdag ceremonie was heftiger. Ik ging er in met de intentie om mijn innerlijke krijger vrij te zetten. Ik kan me herinneren dat ik ook als krijger er in ging. Met eer, trots en de ‘what ever it takes’ mentaliteit. Het eerste drankje was niet genoeg om echt te gaan reizen. Ik bleef tussen bewust en onbewust hangen. ‘Shit, test één’, dacht ik. Whatever it takes? Bewijs het dan maar Raymond! Bang dat ik was om echt te moeten zien wat ik te zien had. Bang dat ik was om de controle te verliezen. Een tweede drankje? Als ik niks zeg heeft niemand door dat ik niet echt reis dacht ik nog! Haha, uiteindelijk toch een tweede gevraagd. En BAM. Daar ging ik. Die reis heb ik echt mijn ziel vrij gezet. Elk nummer vocht ik mijzelf van het donker naar het licht. En elk nummer vond ik weer bevrijding en overwinning. Ik kwam keer op keer op de top van de berg. Bij het naar het toilet gaan had ik nog een onderonsje met God. De les gister om meer nederigheid te tonen was blijkbaar nog niet helemaal binnengekomen. Ik werd overgenomen en een kracht speelde met mij alsof ik niks was. Na me uiteindelijk te hebben overgegeven, letterlijk te hebben overgegeven en met mijn kop in de wc gedrukt om het ook nog aan te moeten kijken snapte ik de les nu echt. ‘Oke, oke, oke, oke. I will not forget the true Force and the true One’.

Na afloop besefte ik dat het grappig was om te merken dat de Ayhuasca de reis echt over twee keer uitsmeert. Mijn ervaring nu is dat in één ceremonie alles in één komt en in een dubbele alles in twee. De dagen erna was ik super vrolijk en super geaard. Ik had zin om alles wat ik had gezien toe te passen. Nu, zo 4 weekjes later, zit ik een chalet in de bergen, heb ik voor het eerst echt een product individueel in de markt gezet, schrijf ik een boek en ben ik veel ongeremder in wat ik schrijf. Mijn innerlijke, spirituele krijger is echt los gekomen en vrijgezet. Ik merk verschil!
Als ik deze reis in één zin zou moeten proppen zou het zijn: ‘Een cadeautje van een vriend wat een belangrijke zet is geweest richting mijn ware mij’.

4 reacties op “Ayahuasca deel 3”

  1. I have read a few just right stuff һere. Defіnitely value bookmarking for revisiting.
    I surprіse how ѕo much аttempt you set to create such a great informative
    web site.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *