Ayahuasca deel 2

Yes, tijd voor deel 2 van mijn Ayahuasca ervaringen. Nieuwsgierig naar het eerste deel? Lees dan mijn vorige blog/post. Dit keer was het een heel andere ervaring als de vorige keer. Als mens ben ik totaal iemand anders, ook al zit er ruim een jaar tussen. Het voelt als een wereld van verschil. Tussendoor is er veel meermaals veranderd, heb ik veel keuzes gemaakt richting mijn ware zelf, mediums bezocht, heb ik heel veel losgelaten, heb ik een hoop boeken gelezen, veel geleerd, zit ik in een andere relatie, woon ik weer bij mijn vader, ben ik gestopt met het netwerkmarketing bedrijf en heb ik besloten dat ik coach o.i.d. wil worden! Wat de eerste Ayahuasca hier van invloed op is? Geen idee. Ik doe erg veel aan ontwikkeling, dus echt iets aan te wijzen is altijd lastig.

Maar, een hele andere ervaring dus. Het enige wat hetzelfde was, is dat ik weer ‘geroepen’ werd en dat het op mijn pad kwam. Buiten dat het bij een andere aanbieder (Ayahuasca Amsterdam) gedronken word dit keer. Vorig keer was het in een groep, nu is het samen met mijn vriendin Femke, notabene op Valentijnsdag. Valentijnsdag 2018. Het voelt bijna als een romantisch uitje in plaats van iets heel heftigs waar we ons aan over gaan geven. Ook weet ik nu waar ik me aan over ga geven. Ik heb meer mensen in tussentijd ontmoet en gesproken die ervaring hebben met plantmedicijn reizen, ik heb het zelf ervaren, ik ben volwassener, wijzer, rustiger en ik ga samen met iemand die ik meer vertrouw dan ooit. TOP!

Deze keer ging ik er met de intentie in om van mijn faalangst af te komen. Ik liep hier mijn hele leven al tegenaan dat ik bang was om te falen. Daarvan krijg ik het gevoel van een mislukkeling en dat wil ik voorkomen. Mijn hele leven kon ik het onder het tapijt schuiven en had niemand het door. Nu was het leven me te slim af. Mijn huidige relatie spiegelde mij in mijn faalangst. Ik kan je vertellen, dit is niet relaxed om te ervaren. Al helemaal niet tijdens de seks. Dit was mentaal echt een worsteling. Faalangst dus, mocht er van mij uit. Of, inzicht in waar het vandaan kwam.. Een grotere tegenhanger laten zien zodat de faalangst niet meer zo zwaar weegt. Maar in ieder geval, ik wil er niet meer door geleid worden waardoor ik moet lijden. Gezamenlijk hadden we nog een intentie dat we meer inzicht in onze gezamenlijke missie wilde hebben.

Eenmaal gearriveerd bij Bas en Mo, was alles werkelijk anders als de vorige keer. De ruimte, de energie, de benadering. Het paste in elk geval veel meer bij mij als persoon. Dit keer was ik ontspannen en liet ik over me heen komen wat er over me heen zou moeten komen. Alles was oké. De reis was bijzonder. Het ging voornamelijk over onvoorwaardelijke Liefde. Voor mezelf maar zeker ook voor Femke. Ik kan me nog herinneren dat ik haar zag als de pure ziel die ze is, en ik herinnerde me onze afspraak om dit leven een liefdesrelatie aan te gaan. Dit was zo magisch om te ervaren. Verder heb ik de hele reis de plant als leraar ervaren. Ik kreeg situaties te zien uit het verleden waarover ik feedback kreeg. Waar ik ‘goed’ zat en waar ik ‘fout’ zat. Ook kreeg ik al mijn overtuigingen te zien en ik kon deze veranderen. Dus, overtuigingen die niet helpend waren kon ik verwijderen en er een andere overtuiging voor in de plaats zetten. Hier heb ik alles wat met faalangst te maken had omgedraaid.

Verder was het echt een bijzondere en bizarre reis. Ik heb mijn notitie boekje van toen niet meer. Maar ik kan me herinneren dat ik de roeping voelde om het Astrale met het Aardse te gaan verbinden. Mensen aan dit stuk te herinneren. Mensen er aan herinneren dat er 2 kanten van het leven zijn, en niet alleen 1 kant. De plant liet mij bijvoorbeeld zien hoe we geholpen worden door de Engelen en onze Gidsen van boven. Dat zij altijd voor ons klaar staan en er een spel van hebben gemaakt om ons de juiste kant op te helpen. Wij hoeven alleen hun hulp en signalen te herkennen. Heel bijzonder was het allemaal. Dit deel gaf me veel inzichten en vertrouwen voor het verdere leven.

Na de reis, eenmaal weer in het leven. Was alles anders. Echt werkelijk alles. Ik keek tegen niks meer hetzelfde aan. Dit viel aan het begin erg zwaar. Hoe ik het nu het beste kan beschrijven is dat door de onvoorwaardelijke liefde voor mezelf en voor Femke te voelen ik niet meer niet voor mezelf kon kiezen. Als iets niet paste bij wie ik in essentie was stopte ik ermee om het aandacht te geven, erg rigide toen. Maar ik kon niet anders. Ook koos ik veel makkelijker voor de liefde en de relatie. Waar ik vroeger vaak zou vluchten of me zou afsluiten, probeerde ik me sindsdien altijd te openen omdat ik wist wat voor liefde wij hadden. Hier zou ik me altijd weer aan geven. Wat zwaar viel was dat patronen waar ik altijd op had geleund niet meer werkte. Patronen uit het ego waren uitgewerkt en had ik de beschikking niet meer over. Ik moest op zoek naar nieuwe patronen, die van mijn ziel en mijn hart. Richting geven, leiding nemen, beslissingen nemen, grenzen stellen, uitspreken. Het was allemaal veel kwetsbaarder en dieper begraven. Ik was de eerste 2 a 3 maanden werkelijk stuurloos. Ik was constant moe en alles was te veel. Een deel van mijn ego was afgebroken. Nu begrijp ik dat ik altijd bescherming vond uit bepaalde patronen die niet meer gezond voor me waren. Toen was plots de bescherming weg en was ik naakt, kwetsbaar, open en liet ik constant over mijn grens gaan. Achteraf zie ik dit als cadeau omdat ik het opnieuw in mijzelf heb moeten ontdekken. Maar nu vanuit mijn hart wat me dagelijks erg veel en veel meer brengt dan vanuit mijn ego. Een voorbeeldje. Eest had ik bijvoorbeeld heel erg seks vanuit lust, mijn hoofd en wat ik kende. Dit werkte ineens niet meer. Ik werd echt verplicht het vanuit gevoel, mijn hart en wat er op dat moment gewenst was te doen. Pfoeh, dit alleen al was een stressvolle zoektocht van maanden. En zo zat de switch in meer dingen verstopt. Wat eerst ‘werkte’, ‘werkte’ simpelweg niet meer. Ach. Het was wat ik nodig had!

Ik kan wel zeggen dat dit een levens veranderende ervaring is geweest. Er is echt een soort ‘Before’ tijdperk en ‘After’ tijdperk. Diepere lagen in mezelf zijn omhoog gekomen en gevonden. Eerst was het lastig hiermee te ‘moeten’ leven. Nu weet, kan en wil ik niet anders meer. Het geeft veel meer vervulling en betekenis. Als ik de ervaring in één zin mag schetsen is het:’A big change from the mind to the heart’.


1 reactie op “Ayahuasca deel 2”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *