Who the fuck am I? Op deze pagina heb ik eigenlijk de grootste weerstand. Waarom? Het veranderd telkens. Al twee keer eerder dacht ik dat ik ‘het’ had. Las ik het later terug, was het weer niet meer geldig. Toch wil ik deze pagina erin houden zodat jij een kans krijgt om een indruk van mij te krijgen. Mijn grootste advies is om mijn blogs te lezen en mij te volgen op facebook. Daar krijg je de volledig actuele mijzelf anno NU te zien. Dan krijg je de meest recente indruk.

Toch waag ik ook hier een poging, weer. Voor de derde keer, om mijzelf zo goed mogelijk vast te leggen voor jou. Ik ben allereerst mens. Ik ben partner. Ik ben toekomstig vader. Ik ben zoon. Ik ben broer. Ik ben een man. Ik ben een vriend. Mijn naam is Raymond. Zoals je ziet ben ik lekker zoals iedereen. Gewoon mens. Alleen dit gewone mens kan het hier niet bij laten. Partner, vriend, zoon, broer, man en vader. Voor mij is dit een deel van het leven, maar ik ervaar het ook als te beperkend. Met mijn handen kan ik niet afblijven van het stuk wat ik nog meer ben. En wat jij nog meer bent.

Want wat zijn we nog meer? We zijn zoveel. Deze vraag houd mij al bezig sinds ik jong ben. De diepere vragen over de essentie van ons bestaan. Ik stel me niet alleen de vraag, ik ben ook gaan zoeken naar het antwoord. Alles waarvan  ik voel dat ‘dit’ ‘het’ niet kan zijn, laat ik in het algemeen los. Alles waarvan ik voel dat ‘dit’ misschien ‘het’ kan zijn, daar duik ik vol nieuwsgierigheid in. En elk stukje nieuwe waarheid wat ik ontdek over het leven laat mij honger krijgen naar het volgende stukje waarheid. En elk stukje waarheid wat ik ontdek in mijzelf, laat mij nadenken over de ander. En elk stuk waarheid wat een ander ontdekt in zichzelf, laat mij nadenken over mijzelf.

Zo heb ik alles wat mij is opgelegd vanuit een ander of mensen voor mij losgelaten. Zo ben ik nu vrij van de maatschappelijke norm van de dag. Zo leef ik nu in zoveel mogelijk ruimte in mijn eigen ritme en geef mijn energie aan mijn eigen creaties. Zo vlieg ik nu regelmatig volledig uit de bocht om te ontdekken wat wel en niet werkt voor mij. Zo ga ik nu regelmatig met de billen bloot om expressie aan mijzelf te geven. Zo probeer ik het afgelopen jaar uit wat voor mij de meest kloppende manier is een ander te helpen naar zijn of haar ware bestaan. Zo coach ik wat. Zo geef ik retraites. Schrijf ik blogs en boeken. Allemaal om mijn waarheid en die van de ander te vinden. Door mijzelf te herinneren aan wie ik ben, herinner ik jou er aan wie jij bent. En door jou eraan te herinneren wie jij bent, herinner ik mij eraan wie ik ben.

Zo ben ik er een fulltime baan van gaan maken, zeg maar gerust mijn levensmissie om het totale bestaan en mij totale zelf te willen begrijpen. Gewoon omdat ik dat wil. Ik wil niet sterven, doodgaan, in het hiernamaals komen en daar in één keer snappen hoe het allemaal zit. Ik wil het hier op aarde al begrijpen. Ik wil het hier op aarde al snappen. Ik wil het mezelf hier op aarde al herinneren.
Het enige wat jij en ik daarvoor hoeven te doen is onszelf ontdoen van onze beperkende gedachten, overtuigingen en trauma’s die wij hebben opgelopen in het verleden. Eenmaal vrij hiervan komen wij bij ons innerlijk weten en onze ware zelf. Daar, op die plek is alles al. En die plek wil ik voelen en ervaren als ik hier nog ben. Hier op aarde. Om de hemel op aarde te krijgen. Om het paradijs op aarde te creëren. Om mijzelf volledig te ervaren zoals ik ben en hier niks van te laten liggen. En terwijl ik dat doe wil ik jou inspireren hetzelfde te doen.

Dus, ik begin me de laatste tijd steeds meer te voelen als een spirituele krijger die het leger van God dient. Ik vecht met het zwaard van liefde, wijsheid en oordeelloosheid. Met deze drie aan mijn zijde zal ik strijden tot mijn volledig waarheid gesproken is, mijn volledige waarheid geschreven staat en mijn volledige waarheid leven is geworden. En nu de vraag: ‘WHO THE FUCK ARE YOU’? Dat is mijn enige interesse in jou. Als je dat wilt ontcijferen, dan ben ik je man. Is dat een vraag die je niet interesseert? Dan is een ander je man. Ik hoop dat de vraag je interesseert. Want dan kunnen we in gesprek! 

‘Lieve Raymond, wat een fijn en verhelderend gesprek hebben wij gehad. Je bent een super fijne gesprekspartner en weet snel tot de kern te komen. Mijn diepgewortelde overtuiging kwam daardoor aan het licht die mij constant tegenhoud in alles wat ik doe. Super fijn om die te weten! Bedankt voor je liefde, wijsheid, eerlijkheid en oprechtheid.’

Mijn sleutels tot geluk, deel 3!

Salud. Ik gebruik het woord altijd als ik proost in Spanje. Jaren dacht ik ook dat het proost betekende. Door de sleutels, na het opzoeken, kwam ik erachter dat het...

Read More

Papa Proces

Vader worden. Ik kan me er steeds meer mee verbinden. Vorige week zei ik het tegen Femke. Het lijkt wel alsof dat deel van mij dat vader word in mijn...

Read More