WITH BUYING A CAMPER, I BOUGHT A LOT OF EXPIERENCES!

WITH BUYING A CAMPER, WE/I BOUGHT A LOT OF EXPIERENCES!

Vandaag landde het besef dat we geen camper hebben gekocht, maar een reeks aan ervaringen. Mooi besef dacht ik zo. Zo kreeg de camper in één keer meer betekenis voor me, een ziel, een leven. Het inzicht kwam toen ik naar de camper van de buren keek. Een leuk stel met 3 kinderen. Een oude brandweerauto omgebouwd tot camper waar ze mee hebben gereisd in Afrika. Nu zijn ze in Spanje. Ineens zag ik het in hun zijn. Het ging ze niet om de brandweerauto. Het ging ze om de vrijheid, essentie en Afrika. De ervaring waar ze in eerste instantie een gevoel bij hadden.

Ik keek achterom, naar de camper van mij en mijn vriendin. Fuck. De ervaringenreeks van het avontuur speelde zich als een film in mijn hoofd af. Bam. Bam. Bam. Bam. Bam. Het ophalen in Nederland, de eerste trip, de coachtrajecten, het reizen, het wonen, de vrijheid, het dromen. 
De camper was tot nu toe de hele tijd maar een wit ding op wielen voor mij. Heel zielloos. Ik zei soms wel ‘goed gereden’, of ‘bedankt’.. Maar ik voelde het nooit. Femke had hier minder moeite mee. Die was soms helemaal één en in contact met ‘haar campertje’.

En nu ik dus ook. Ik wil deze prachtcamper bedanken voor de prachtige cyclussen aan ervaringen. Zonder de camper te omarmen was ik nooit met Iris naar Nederland gegaan om de camper op te halen. Samen in 4 nachten in de kleine Nissan Micra van Valencia naar Nederland. ‘Roadtrip Coaching’ had ik het genoemd. Echt een geweldige tijd. Iris had al een bedrijf in persoonlijk ontwikkeling/coaching, is schrijver en auteur van het boek ‘Thuis zonder Huis’ en ik keek ergens een beetje tegen haar op. Dankzij haar heb ik kunnen ervaren dat mijn bereik in het werk wat ik doe groter is dan ik eerst dacht. Door het vermogen te hebben haar verder te helpen vond ik nieuw vertrouwen en kracht in mijzelf. Verder hebben we gelachen, gezongen, gezwommen in de koude Atlantische Oceaan, chocola gegeten, koffietjes gedronken, Spanje doorkruist, op een boot geslapen en in Nederland aangekomen. In Nederland waren we totaal verdwaasd wat welke dag gebeurd was.

In Nederland ging het koopproces soepel. In 4 dagen zat ik weer terug achter het stuur. Dit keer met Janina. Ook zij was in voor de ‘Roadtrip Coaching’. Van haar leerde ik liefde en intimiteit op een andere en diepere manier kennen. Door contact oefeningen en aanraking leerde ik mijn levensenergie op een zuiverder niveau kennen, sturen, beheersen en leerde ik ervan te genieten. In werken met haar kon ik voor het eerst ervaren hoe het is om met trauma in het lichaam te werken. Samen konden we bij haar trauma’s komen die zijn ontstaan als baby/kind. Door hier aan bij te dragen en dit samen te healen opende er weer iets nieuws in mij. Ook dit ‘kan’ ik blijkbaar. Wauw. Weer iets nieuws ontdekt om mee te werken!

Zo zien we maar dat alleen het ophalen al bizar waardevol was.

Eenmaal in Spanje konden Femke en ik de volgende stap maken. Vertrekken bij het centrum waar we 4 maanden hebben gewoond en gewerkt, door naar wat op ons wachtte. Zo zijn wij voor het eerst onze ‘echte eigen’ klanten aan gaan trekken. Een privé traject stond geboekt op de eerste camping waar we naar toe gingen. Hier hebben we samen onze kracht kunnen ervaren. Al reizende hebben we Spanje ontdekt, mooie plekjes gezien, genoten van de vrijheid, zomers weer gehad in de winter en lekker ons eigen gang kunnen gaan. De grootste ontdekking was toch dat rondtrekken niet ons ding was voor dit moment. We hadden behoefte aan 1 plek, aarden, gronden, stabiliteit, helderheid en ritme. Na de groepsretreat die we in januari samen gaven (wat echt als de BOM voelde en waar we ons dolgelukkig hebben gevoeld) stopte we dan ook met rondtrekken. Femke ging naar Nederland.

Zo heb ik dankzij de camper eenzaamheid kunnen ervaren. Stond ik dan, 2500 km van huis, Afrika aan de overkant van de zee in zicht, met een camper en mezelf. Maar door deze ervaring heb ik Rico, mijn hond, gevonden. Dit heeft mijn liefde voor dieren aangewakkerd en mijn hart meer geopend. Ik heb 3 dagen met mijn vader, Martin, door Zuid Spanje getourt wat me heel veel waard is geweest. Daar kon ik mij weer zoon voelen. Ik heb voor het eerst in mijn leven alleen gereisd, uiteindelijk 5 weken. Ik heb kunnen voelen hoe ik wil zijn, wat mijn ritme is en wat ik eet zonder invloeden van andere. Ik heb kunnen voelen hoe erg ik geniet van bergen en alleen zijn. En zo heb ik kunnen voelen hoe ik het vanaf daar verder wilde. Weer een gouden ervaring.

En zo ben ik de camper gaan brengen op de plek waar Femke wilde verblijven (Villa Joyosa) en ben ik zelf naar Finestrat vertrokken met Rico. Hier heb ik me 2 maanden dolgelukkig gevoeld, voor het eerst helemaal zelfstandig gewerkt en gewoond EN ons nieuwe huis gevonden!! Met het vinden stonden de tranen in mijn ogen op dat moment. Ik voelde dat de camper cyclus klaar was. Dat er een level was uitgespeeld en dat we door konden naar het volgende level. En zo is het nu letterlijk.

De laatste echte dikke rit heen en weer naar Nederland is geweest. Geweldige dagen gehad met weer een ‘Roadtrip Coaching’ heen met Grietsje, en een vakantietje met Femke terug.

En nu zit ik dan, dit te typen in de camper. Al deze ervaringen te voelen. Het besef van de cirkel die ik en we hebben gemaakt in de camper. Hij is en voelt rond. Wij gaan door (huis/missie) en de camper mag een nieuw leven krijgen (nieuwe eigenaar/cyclus van ervaringen).

Ik bedank het campertje vanuit de grond van mijn hart voor alle ervaringen, minuten samen, veilige kilometers, rustige nachten, koude drankjes, mooie plekjes, mooie ontmoetingen, zonnige dagen, veel veiligheid, al het vertrouwen en tomeloze inzet. Maar wat er uitspringt, is alles wat ik dankzij de camper ervaren heb mogen hebben!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *